Menu

Plan Schuttersgracht-Koningshof-Molenstraat fase 2

Update 1 februari 2020

Goed nieuws; Hartje IJsselstein fase 2 gaat van start. Na de Schuttersgracht wordt nu het gebied van de Molenstraat en de oude Action aangepakt. Op de plaatjes ziet u wat Artica en Stoks architecten voor deze fase hebben ontworpen. Het sluit in ieder geval mooi aan bij de sfeer in het stadje!
Alle 11 woningen zijn de afgelopen maanden door van Oord verkocht en de komende weken gaan de kopers naar de notaris. Als dat klaar is kan worden gestart met asbestverwijdering, sloop, sanering en archeologisch onderzoek.

 

Na jaren van voorbereiding krijgt het centrum van IJsselstein een opknapbeurt. Hartje IJsselstein, zo heet het project. Eind maart 2017 is gestart met de uitvoering.

Onderdeel van deze vernieuwing is de herontwikkeling van de Koningshof , de Schuttersgracht en het gebied rond de Molenstraat. Hier komt een nieuw woonwinkelcomplex met in totaal 21 appartementen en 3600 vierkante meter winkelruimte. Ook wordt een bovengrondse garage gebouwd met plek voor 34 auto’s.

De herontwikkeling van de Koningshof, Schuttersgracht en Molenstraat bestaat uit twee fasen.
Dit woonwinkelcomplex verrijst op de plek waar voorheen de oude bibliotheek en de Rabobank stonden. De woningen aan de Molenstraat zullen in de 2e fase gesloopt worden.

Bouwbrug

Er is een tijdelijke bouwbrug aangelegd om te voorkomen dat het bouwverkeer door het historische centrum moet rijden. De burg verhoogt bovendien de veiligheid voor het winkelend publiek: het wordt immers gescheiden van het bouwverkeer. Het nieuwe woonwinkelcomplex is najaar 2018 opgeleverd  en de feestelijke opening was op 1 december 2018.